jajka faszerowane

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 6 jajek
  • 50 g sera feta
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 6 kawałków suszonych pomidorów
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku + do dekoracji
  • SOS
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki śmietany 12%

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowane jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka i wyłożyć je na talerz, dodać fetę, majonez i rozgnieść widelcem.



Krok 2

Dodać drobno posiekane suszone pomidory, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać, pod koniec dodać szczypiorek. Nałożyć w połówki białek



Krok 3

Wymieszać składniki sosu. Na półmisku ułożyć jajka, udekorować sosem i szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.