Składniki

  • 10 ugotowanych na twardo jajek
  • 1/2 papryki żółtej
  • 20 ugotowanych krewetek koktajlowych
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • ½ papryki czerwonej do podania
  • kilka zielonych oliwek do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Następnie przecinamy na połówki. Wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem.



Krok 2

Do zasmażki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krewetki. Dodajemy żółtka, paprykę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy.



Krok 3

Do zasmażki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i krewetki. Dodajemy żółtka, paprykę i czosnek. Całość dokładnie mieszamy.



Krok 4

Jajka faszerujemy powstałym farszem i podajemy. Dekorujemy kawałkami czerwonej papryki i oliwkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.