Jajka faszerowane pastą awokado

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

2.33/5

Oceń przepis

Ocena

2.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 awokado Hass
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 mały ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • 3 plastry boczku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo przez 10 minut. Ostudzić i obrać. Przekroić na pół.



Krok 2

Żółtka przełożyć do miski, dodać majonez, pokrojony w kostkę miąższ z awokado, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz. Zmiksować na gładką pastę.



Krok 3

Jajka przełożyć na półmisek.



Krok 4

Masę przełożyć do rękawa cukierniczego. Masę wycisnąć na białka.



Krok 5

Plastry boczku pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na suchej patelni na skwarki. Udekorować nimi jajka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.