Jajka faszerowane polędwicą z łososia

Autor:

Danuta Piecyk

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 110 g (1 puszka) polędwicy z łososia w oleju
  • 5 jajek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka sosu tatarskiego
  • Sól i pieprz

Dodatkowo :

  • Pomidorki koktajlowe
  • Natka pietruszki
  • Szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, wybrać żółtka z białek. Polędwicę łososiową wyłożyć z puszki razem z olejem do miski, dodać przeciśnięte przez praskę żółtka i jedno białko. Następnie dodać sos tatarski, czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nałożyć do szprycy, napełnić farszem miejsce po żółtkach.



Krok 2

Gotowe jajka posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować pietruszką i pomidorkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.