Jajka nadziewane sałatką śledziową

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 7 jajek
  • 1 kiszony ogórek
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 1 puszka filetów śledziowych w oleju
  • 1 marynowana papryka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1-2 łyżki majonezu light
  • Sól, pieprz do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Filety śledziowe wyjąć z puszki, włożyć do miski, rozdrobnić widelcem.





Krok 2

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. 5 sztuk przekroić na pół i wyjąć żółtka.





Krok 3

Do miski ze śledziami dodać posiekaną cebulę, pokrojone w kosteczkę ogórki, 2 całe jajka i wyjęte z białek żółtka.





Krok 4

Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i posiekany szczypiorek. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Krok 5

Sałatką napełnić białka i ozdobić według uznania.





Wskazówki

Taką sałatkę można podawać z pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.