Jajka po rosyjsku

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • jaja – 8 szt.
  • majonez – 200 g
  • musztarda – 1 łyżeczka
  • ogórki marynowane – 2 szt.
  • kapary – 1 łyżeczka
  • koperek – 4 łodygi
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • sałata – kilka liści
  • DODATKOWO
  • filet z wędzonego pstrąga

Przygotowanie

Krok 1

Gotujemy jajka na twardo przez 10 minut. Wyjmujemy, przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy, kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka.

Żółtka przecieramy przez sito, następnie mieszamy z majonezem i musztardą. Ogórki i kapary osączamy. Ogórki kroimy w drobną kostkę, kapary i koperek siekamy. Kilka listków zostawiamy do dekoracji. Warzywa mieszamy z żółtkami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.



Krok 2

Myjemy sałatę, dokładnie osuszamy, rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Układamy połówki jajek. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy. Białka faszerujemy.



Krok 3

Filet z pstrąga dzielimy na kawałki. Jajka dekorujemy pozostałym koperkiem i pstrągiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.