Jajka zapiekane w bekonie

Wyglądają niesamowicie efektownie, a robią się tak prosto! Jajka zapiekane w bekonie to pomysł na ciekawą przystawkę, przekąskę lub niestandardowe śniadanie.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 6 jajek
  • 6 krążków chlebowych (wielkości foremki od muffinek)
  • 18 plasterków boczku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 słodka papryka do oprószenia
  • 3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Krążki chlebowe smarujemy lekko masłem. Dół muffinek wykładamy krążkami chlebowymi, boki foremek wykładamy boczkiem.



Krok 2

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wbijamy do foremek jajka, oprószamy solą i słodką papryką i chwilę podpiekamy (ok. 10 minut) – tak, aby białko było ścięte, a żółtko lekko płynne.



Krok 3

Podajemy na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.