jajko w awokado

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 małe jajka
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki masła (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Awokado umyć, położyć na desce, przekroić poziomo na pół. Otworzyć awokado delikatnie okręcając owoc. Usunąć pestkę.



Krok 2

Doprawić solą i pieprzem. We wgłębienia wbić jajka. Na jajku można opcjonalnie położyć łyżeczkę masła.



Krok 3

Położyć na blaszce lub włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 13-15 minut. Jednocześnie możemy też opiec kromki pieczywa.



Krok 4

Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, można posypać szczypiorkiem lub tartym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.