Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Obraną cebulę pokrój na grube pół plastry. Boczek pokrój na kostkę o boku 1 cm, kiełbasę na plasterki.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj boczek, smaż minutę, dodaj cebulę, smaż cały czas mieszając, następną minutę. Dodaj kiełbasę i smaż jeszcze 2-3 minuty, aż lekko się przyrumieni.
Zestaw patelnie z ognia, dodaj paprykę w proszku i kminek, wymieszaj, ponownie postaw na ogniu i smaż przez kolejną minutę.
Ziemniaki przełóż do żeliwnego garnka (możesz też użyć dowolnego naczynia do zapiekania, które ma pokrywkę), dodaj kapustę, liście laurowe, czosnek i ziarna pieprzu.
Dodaj zawartość patelni i bulion, wymieszaj.
Garnek przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i trzymaj go tam przez co najmniej 2 godziny.
Dodaj komentarz