Jeżynowy mrożony jogurt

Pyszny, prosty i pożywny deser, idealny do ochłody w upalne dni.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 ml jogurtu greckiego
  • 3 łyżki Śmietanki Łaciatej 36%
  • 500 g jeżyn
  • 2 banany
  • 1 łyżeczka cukru

Przygotowanie

Krok 1

Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.




Krok 2

Do misy blendera wrzucamy banany, umyte jeżyny (pozostawiamy część do dekoracji), jogurt grecki, śmietankę Łaciatą oraz cukier.



Krok 3

Całość dokładnie blendujemy na jednolitą masę. Umieszczamy w zamrażalniku na godzinę.



Krok 4

Do naczynek przekładamy wybraną część mrożonego jogurtu, posypujemy świeżymi owocami.



Wskazówki

Mrożony jogurt będzie miał lekko kwaskowy smak, jeśli chcesz, dodaj więcej cukru.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.