Sernik z polewą z kajmaku

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g masła Łaciate
  • 1 kg twarogu sernikowego Mlekpol 18%
  • 150 ml śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 200 g cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 5 dużych jajek
  • 1/2 puszki kajmaku
  • 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego

Polewa:

  • 1/2 puszki kajmaku

Dodatkowo:

  • czekoladowa posypka

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj masę twarogową. Całe jajka ubij wraz z cukrem na pianę. Dodaj twaróg, śmietankę, miękkie masło, kajmak i wsyp budyń. Wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią masę serową. Wyrównaj. Piecz w temperaturze 180°C przez 30 minut. Wyjmij po 30 minutach na 10 minut poza piekarnik. Po 10 minutach, gdy ciasto przestygnie ponownie włóż je do piekarnika na kolejne 30 minut i gotowe! Kiedy ciasto będzie stygło przygotuj polewę.



Krok 2

Przygotuj polewę. Podgrzej w rondelku kajmak, aby stał się płynny. Rozprowadź kajmak na wierzchu sernika.



Dekoracja:

Polewę kajmakową posyp dekoracyjną posypką. Ciasto wstaw do lodówki, aż do schłodzenia. Smacznego!





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.