Sernik z polewą z kajmaku

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto serowe:

  • 150 g masła Łaciate
  • 1 kg twarogu sernikowego Mlekpol 18%
  • 200 g cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 5 dużych jajek
  • 1/2 puszki kajmaku
  • 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego

Polewa:

  • 1/2 puszki kajmaku

Dodatkowo:

  • czekoladowa posypka

Przygotowanie

Masa serowa:

Całe jajka bez oddzielania żółtek od białek ubij wraz z cukrem na pianę. Dodaj ser, miękkie masło, kajmak oraz wsyp budyń. Wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią masę serową. Wyrównaj. Piecz w temperaturze 180°C przez 30 minut. Wyjmij po 30 minutach na 10 minut poza piekarnik. Po 10 minutach, gdy ciasto przestygnie ponownie włóż je do piekarnika na kolejne 30 minut i gotowe! Kiedy ciasto będzie stygło przygotuj polewę.



Polewa:

Podgrzej kajmak, by łatwo można było go rozprowadzić po wierzchu sernika. Gdy będzie wyczuwalna lepsza, mniej zwarta konsystencja to rozprowadź go na serniku.



Dekoracja:

Polewę kajmakową posyp dekoracyjną posypką i wstaw do lodówki, aż do schłodzenia. Smacznego!





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.