Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać, posiekać z masłem, dodać śmietanę, 2 żółtka siekając połączyć składniki, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i łożyć do lodówki na 3 godz. Następnie rozwałkować i wykrawać małe ciasteczka. Ułożyć na przygotowanej blaszce. Cukier puder utrzeć z białkami i każde ciasteczko posmarować po wierzchu. Piec w 180 stopniach około 12-15 minut. Po upieczeniu smarować marmoladą i zlepiać po 2 razem.
Danie: Podwieczorek
Osób: 9
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać, posiekać z masłem, dodać śmietanę, 2 żółtka, siekając połączyć składniki, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 3 godz.
Następnie rozwałkować i wykrawać małe ciasteczka. Ułożyć na przygotowanej blaszce.
Cukier puder utrzeć z białkami i każde ciasteczko posmarować po wierzchu. Piec w 180°C około 12-15 minut. Po upieczeniu smarować marmoladą i zlepiać po 2 razem.
Dodaj komentarz