Kalarepki obrać i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Ostudzić, odciąć górną część, wydrążyć miąższ.
Upieczone mięso z kurczaka, ¼ miąższu z kalarepki i pieczarki pokroić w kostkę.
Kaszę perłową ugotować w osolonej wodzie.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Następnie dodać kaszę, mięso posiekaną kalarepkę, smażyć przez kilka minut, ostudzić, połączyć z żółtym serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Wydrążone kalarepki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, napełnić farszem, ozdobić pomidorkami koktajlowymi. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15-20 minut w temperaturze 180 °C.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz