Przygotuj marynatę. Do miski przeciśnij czosnek, dodaj jogurt i koncentrat pomidorowy. Dodaj też wyciśnięty sok z cytryny. Wymieszaj i dopraw papryką i pieprzem cayenne. Dodaj sól i mielone ziele angielskie, a potem jeszcze raz wymieszaj.
Mięso z indyka pokrój w paseczki i zamarynuj w jogurcie. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Plastry mozzarelli pokrój w cienkie paski i posyp nią kurczaka. Włóż do piekarnika nagrzanego do 160°C na ok. 8-10 min.
Cebulę czerwoną posiekaj w piórka. Pomidora pokrój w plasterki. Na suchej patelni podgrzej chlebki naan.
Chlebki rozkrój w połowie, włóż do środka sałatę i posmaruj wnętrze dipem. Następnie włóż do środka pomidory, cebulę i mięso.
Smacznego!
Dodaj komentarz