Przygotuj sos. Szalotkę i natkę pietruszki drobno posiekaj. Połącz w misce majonez, śmietanę, szalotkę, natkę, chrzan, sos Worcestershire, ostry sos i przyprawę z kiszonym ogórkiem. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż na niej peklowaną wołowinę w cztery stosy. Następnie posyp serem i grilluj, aż się rozpuści i zacznie bulgotać.
Posmaruj miękkim masłem obie strony wszystkich kromek chleba. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i smaż kromki chleba z obu stron na złoty kolor.
Obficie rozsmaruj sos po jednej stronie każdej kromki chleba. Nałóż cztery plasterki sera, peklowaną wołowinę i kapustę kiszoną. Następnie połóż pozostałe kromki chleba, stroną z majonezem do dołu.
Zabezpiecz kanapki wykałaczkami, a następnie przekrój je na pół. Podawaj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz