Kanapki z pastą z tuńczyka

Tuńczyk jest bardzo zdrową i bogatą w wartościowe tłuszcze rybą. Warto dodawać go do codziennej diety. To przepis na szybką pastę śniadaniową ze świeżym i chrupiącym pieczywem.

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Fit

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka
  • ½ cebuli
  • 2 ogórki konserwowe lub kiszone
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego Milko
  • ¼ łyżeczki soli (lub do smaku )
  • ¼ łyżeczki pieprzu (lub do smaku)
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 4 kromki chleba

Przygotowanie

Krok 1

W garnku zagotowujemy wodę i wkładamy jajka. Gotujemy na twardo, czyli około 11-13 minut. Zalewamy je zimną wodą i obieramy. Jajka kroimy w drobną kostkę.



Krok 2

Tuńczyka odsączamy z wody. Cebulę kroimy bardzo drobno. To samo z ogórkami. Mieszamy ze sobą tuńczyka, cebulę i ogórka. Dodajemy jogurt, sól oraz pieprz.



Krok 3

Do tuńczyka dodajemy pokrojone jajka i całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy szczypiorek i mieszamy znowu. Odkładamy pastę do lodówki na 30-45 minut. Po tym czasie smarujemy kromki chleba gotową pastą i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.