Tuńczyk jest bardzo zdrową i bogatą w wartościowe tłuszcze rybą. Warto dodawać go do codziennej diety. To przepis na szybką pastę śniadaniową ze świeżym i chrupiącym pieczywem.
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Fit
W garnku zagotowujemy wodę i wkładamy jajka. Gotujemy na twardo, czyli około 11-13 minut. Zalewamy je zimną wodą i obieramy. Jajka kroimy w drobną kostkę.
Tuńczyka odsączamy z wody. Cebulę kroimy bardzo drobno. To samo z ogórkami. Mieszamy ze sobą tuńczyka, cebulę i ogórka. Dodajemy jogurt, sól oraz pieprz.
Do tuńczyka dodajemy pokrojone jajka i całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy szczypiorek i mieszamy znowu. Odkładamy pastę do lodówki na 30-45 minut. Po tym czasie smarujemy kromki chleba gotową pastą i podajemy.
Dodaj komentarz