Kapusta z jarmużem i marchewką

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg kapusty białej
  • 3-4 liście jarmużu
  • 1 marchewka
  • 1 średni por
  • 1 jabłko
  • 1 pęczek posiekanego koperku
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę i liście jarmużu umyć i poszatkować.



Krok 2

Oczyszczony por pokroić w krążki.



Krok 3

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 4

Wszystkie składniki włożyć do garnka, zalać odrobiną wody i gotować około 10 minut.



Krok 5

Następnie wsypać posiekany koperek i gotować do miękkości warzyw.



Krok 6

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, połączyć z kapustą, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny lub winnym octem, wymieszać.



Wskazówki

Kapustę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.