Kapusta z pieczarkami i koperkiem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30-40 dag kapusty białej
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 cebuli
  • 3 łyżki oliwy
  • 5-10 dag pieczarek
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka mąki
  • Sól
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą z dodatkiem soli, blanszować, osączyć.



Krok 2

Z mąki i połowy oliwy zrobić rumianą zasmażkę. Na pozostałej oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i posiekane pieczarki. Połączyć z kapustą, wlać odrobinę wody, wsypać koperek, startą na tarce marchewkę, gotować przez kilka minut. Następnie dodać zasmażkę, wymieszać, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, zagotować.



Wskazówki

Kapustę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.