karmelizowane jabłka

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • jabłka – 2 szt.
  • olej kokosowy – 2 łyżki
  • cukier trzcinowy – 3-4 łyżki
  • cynamon – ½ łyżeczki

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Na żeliwnej patelni rozpuszczamy olej kokosowy i dodajemy cukier trzcinowy. Dodajemy pokrojone jabłka oraz cynamon, całość prażymy ok. 4-5 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.