kawior z cukinii

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 kg cukinii
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 2 łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię umyć, przyciąć na końcach, obrać ze skórki, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona.
Z papryki usunąć gniazda nasienne. Cebulę i czosnek obrać. Wszystkie warzywa przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa i umieścić w dużym garnku.



Krok 2

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, dodać do garnka z warzywami.
Dodać resztę składników: olej, koncentrat pomidorowy, ocet, cukier oraz ostrą paprykę i sól. Zagotować, następnie gotować na małym ogniu bez przykrycia przez ok. 1 godzinę, w międzyczasie od czasu do czasu zamieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.