Kenchinjiru

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja, Sezam

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja, Sezam


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g białej rzodkwi
  • 70 g grzybów shiitake
  • 100 g marchewki
  • 80 g tofu
  • ½ kapusty bok choy
  • Garść szczypiorku
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • Cukier
  • Olej
  • Sezam

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa umyć. Rzodkiew i marchewkę zetrzeć na długie cienkie paski. Grzyby pokroić na plasterki. Pokroić szczypiorek. Tofu pokroić w kostkę, kapustę bok choy w mniejsze części.



Krok 2

W garnku rozgrzać olej i podsmażyć warzywa przez 2 minuty. Zalać sosem sojowym i smażyć jeszcze minutę następnie zalać bulionem i zagotować. Dodać szczyptę cukru, gotować przez 10 minut. Dodać tofu i gotować jeszcze chwilę. Przelewać do miseczek i dekorować sezamem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.