Klopsy z groszkiem

Bardzo ciekawe klopsy, które smakują zarówno starszym, jak i młodszym. Idealnie pasują do makaronu i sosu pomidorowego.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 natka pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka bazylii
  • ½ puszki groszku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mielone mieszamy z przyprawami, dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, przecier pomidorowy i groszek.



Krok 2

Formujemy duże klopsy i obsmażamy na gorącym oleju z każdej strony. Dolewamy 1 szklankę bulionu i dusimy klopsy ok. 20 minut.



Krok 3

Danie podajemy np. z makaronem i sosem pomidorowym. Dekorujemy zielonym groszkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.