Kofty wołowe

Kofty wołowe to ciekawy pomysł na mięsną przekąskę. Sprawdzi się na przyjęciu na świeżym powietrzu, ale także w domu. Z dodatkiem ulubionego sosu smakują wyśmienicie.

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 500 g mielonej wołowiny
  • - ½ łyżeczki soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu
  • - ¼ łyżeczki mielonego kuminu
  • - ½ łyżeczki papryki mielonej
  • - ¼ łyżeczki pieprzu cayenne
  • - ulubiony sos np., majonezowy, musztarda, ketchup

Przygotowanie

Krok 1

Mięso mieszamy w misce z przyprawami. Odstawiamy na 30 minut.



Krok 2

Mokrymi rękami tworzymy podłużne wałki z mięsa i nadziewamy je na patyczki szaszłykowe.



Krok 3

Patelnię grillową rozgrzewamy, możemy dodać odrobinę oliwy. Smażymy kofty na złoty kolor z każdej ze stron. Wychodzi około 6 do 8 sztuk. Podajemy z ulubionym dodatkiem.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.