kokosowa zupa z grzybami i z cukinią

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 250 g piersi z kurczaka, pokrojonej w cienkie plasterki,
  • 400 ml mleka kokosowego,
  • 1 cukinia pokrojona w kostkę,
  • 150 g pieczarek, pokrojonych w plasterki,
  • 1 łyżka zielonej pasty curry,
  • 1 ząbek posiekanego czosnku,
  • 1 papryczka chilli, drobno posiekana,
  • 3 cm świeżego imbiru, startego,
  • 2 łyżeczki oleju roślinnego,
  • 50 ml śmietanki łaciata,
  • 2 szklanki bulionu drobiowego ,
  • świeża bazylia do podania,
  • sok z cytryny, cukier, sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

W średnim rondelku rozgrzej olej, dodaj kurczaka, pastę curry i chili i smaż mieszając przez około 2 minuty. Dodaj bulion i resztę warzyw i gotuj przez około 15 minut lub do momentu aż zmiękną. Dodaj mleko kokosowe, śmietankę i gotuj jeszcze 5 minut.Dopraw cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem i podawaj zupę posypaną bazylią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.