Kokosowe ciasteczka z czekoladą

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag mąki pszennej
  • 15 dag mąki kokosowej
  • 20 dag masła Łaciate
  • 15 dag cukru pudru
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki amoniaku
  • 5 dag kropelek czekoladowych
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 30%

Przygotowanie

Krok 1

Mąki wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia.



Krok 2

Dodać żółtka, jajko śmietanę wymieszaną z amoniakiem i starte na tarce zimne masło.



Krok 3

Posiekać, wsypać kropelki czekoladowe i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 15-20 minut.



Krok 4

Następnie rozwałkować, foremką wykrawać krążki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i upiec na złoty kolor.



Wskazówki

Do ciasteczek można dodać wiórki kokosowe.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.