Kokosowe kuleczki z migdałami

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g wiórek kokosowych
  • 100 g masła Łaciate
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 szklanki mleka UHT Łaciate 3,2%
  • 4-5 łyżek likieru kokosowego
  • 150 g mleka w proszku Łaciate pełne
  • sok z cytryny

Dodatki:

  • 100 g migdałów
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie

Krok 1

Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.





Krok 2

Następnie dodać mleko w proszku i wymieszać. Naczynie zawinąć w folię spożywczą i ostudzić.





Krok 3

Masło włożyć do miski, wsypać cukier puder i utrzeć na puszystą masę mikserem.





Krok 4

Do masy maślanej ucierając dodawać stopniowo likier i ostudzone wiórki kokosowe. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę.





Krok 5

Migdały zalać wrzącą wodą, osączyć i obrać ze skórki. Z masy formować małe kuleczki. W środek wkładać po 1 migdale.





Krok 6

Następnie uformować kulki i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odłożyć do lodówki, a następnie schłodzić. Smacznego!





Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-18 15:10:00

Przepis świetny! Kuleczki są przepyszne! :)

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.