Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać.
Następnie dodać mleko w proszku, wymieszać, naczynie zawinąć w folię spożywczą, ostudzić.
Masło włożyć do miski, wsypać cukier puder, utrzeć na puszystą masę.
Do masy maślanej ucierając dodawać stopniowo likier i ostudzone wiórki kokosowe. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Migdały zalać wrzącą wodą, osączyć, obrać ze skórki. Z masy formować małe kuleczki, w środek wkładać po 1 migdale.
Następnie uformować kulki, obtoczyć w wiórkach kokosowych, odłożyć do lodówki, schłodzić.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-18 15:10:00
Przepis świetny! Kuleczki są przepyszne! :)