Oryginalny koktajl z pieczonej dyni. Idealna propozycja na jesień.
Danie: Śniadanie, Napoje
Osób: 3
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C.
Dynię kroimy i usuwamy pestki. Kroimy ją na kawałki. Posypujemy kawałki cynamonem i gałką muszkatołową. Następnie wkładamy dynię na blaszkę do pieczenia i umieszczamy ją w piekarniku. Pieczemy przez około 40-50 minut.
Gdy dynia będzie gotowa, lekko ją studzimy. Następnie obieramy kawałki dyni ze skóry. Imbir obieramy i ścieramy na tarce.
Dynię, imbir oraz cukier miksujemy. Mleko zagotowujemy w garnku i dodajemy do zmiksowanych wcześniej składników. Całość mieszamy i podajemy. Możesz udekorować dodatkowo cynamonem.
Dodaj komentarz