Koktajl jagodowy

Danie: Deser, Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser, Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

SKŁADNIKI

  • 250 - 350 g świeżych lub mrożonych jagód
  • 300 ml kefiru Milko
  • 100 ml jogurtu pitnego naturalnego Milko
  • 4 łyżki nasion chia
  • miód do smaku
  • kilka jagód do dekoracji
  • listek mięty

Przygotowanie

Krok 1

Nasiona chia mieszamy z jogurtem, odstawiamy na kilkanaście minut aż napęcznieją. Jagody myjemy i osuszamy.



Krok 2

Jagody miksujemy z kefirem na jednolitą masę. Opcjonalnie dodajemy miód.



Krok 3

Do wysokich szklanek przekładamy na przemian porcję zmiksowanych jagód oraz chia z jogurtem.
Wierzch dekorujemy jagodami i listkami mięty.

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.