Koktajl szpinakowy z mango

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 120 g szpinaku sałatkowego o drobnych liściach (odmiany baby)
  • 1 szklanka liści mięty
  • 1 słodkie i dojrzałe mango, obrane i pokrojone na kawałki
  • sok jabłkowy lub woda mineralna
  • 8 kostek lodu do podania (niekoniecznie)

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak opłukać i osuszyć, wcisnąć do pojemnika blendera na przemian z mango i miętą. Wlać 1/2 szklanki soku jabłkowego lub wody mineralnej i zacząć miksować. Kilka razy zamieszać aby wszystkie składniki dokładnie się zmiksowały, dodać też więcej soku lub wody w razie potrzeby.
Do szklanek włożyć po 2 kostki lodu, wlać koktajl i podawać.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KuchniaMniam

Opublikowany: 2018-12-01 09:08:00

Ładny kolorek :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.