Koktajl truskawkowy na mleczku kokosowym z ostropestem

Autor:

Ania321

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1-1,5 szklanki truskawek
  • ¾ szklanki mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki ostropestu
  • Opcjonalnie cukier lub miód

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki oczyścić, usunąć szypułki, pokroić na kawałki. Wrzucić do blendera kielichowego. Dodać ostropest mielony oraz mleczko kokosowe. Miksować całość do uzyskania jednolitej konsystencji.





Krok 2

Podawać od razu po przygotowaniu. Można dodać odrobinę miodu lub cukru, choć dojrzałe truskawki już same w sobie są słodkie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.