Kolorowe szaszłyki wieprzowe

Kolorowe szaszłyki z wieprzowiną i papryką będą hitem każdej imprezy grillowej. Proste w przygotowaniu, ekspresowe, pięknie wyglądające i bardzo smaczne.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g mięsa wieprzowego (np. szynki)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wieprzowe myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.



Krok 2

Mieszamy olej, słodką paprykę, sól i chili. W tak otrzymanej marynacie obtaczamy dokładnie kostki mięsa i odstawiamy na 15 minut. Paprykę kroimy na części wielkości kostek mięsa.



Krok 3

Nabijamy na patyki do szaszłyków kawałki mięsa, przeplatając je kolorowymi kawałkami papryki. Szaszłyki pieczemy na rozgrzanym ruszcie, aż mięso będzie gotowe w środku.



Krok 4

Podajemy np. na sałacie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.