Kompot truskawkowy

Autor:

Kamila O

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kg truskawek
  • Woda
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki przebrać, usunąć szypułki, opłukać.



Krok 2

Słoiki poustawiać na stole, do każdego powkładać truskawki, do każdego słoika wsypać 2-3 łyżki cukru, następnie zalać przegotowaną, chłodną wodą, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy.



Krok 3

Po wyciągnięciu z garnka z gorącą wodą od razu odwracamy i ustawiamy je do góry dnem, czyli stawiamy je na zakrętkach, zostawiamy do ostygnięcia. Później stawiamy normalnie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.