Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura idealna do serów lub jako dodatek do kanapki. Pyszna i słodka. W dodatku bardzo prosta w wykonaniu.

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg czerwonej cebuli
  • 6 łyżek octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • 6 łyżek oleju
  • suszony tymianek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić w średniej grubości piórka.



Krok 2

W rondelku podgrzać olej, przełożyć cebulę i smażyć na wolnym ogniu, Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Gdy cebula zmięknie dodać miód i ocet balsamiczny. Smażyć dalej, aż masa zgęstnieje, a ocet odparuje.



Krok 3

Gorącą konfiturę przełożyć do słoiczków, zostawić do wystygnięcia. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.