Kotleciki łososiowe

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • świeży łosoś oczyszczony ze skóry i ości : 50 dag
  • jajka: 2 szt.
  • pokrojony szczypiorek : 1 pęczek
  • czosnek przeciśnięty przez praskę: 1 ząbek
  • miąższ z pszennej bułki : 1 szt.
  • skórka z sparzonej cytryny : 1 szt.
  • sól: do smaku
  • pieprz: do smaku
  • olej do smażenia: odrobina

Przygotowanie

Krok 1

Łososia siekamy w drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na złoty kolor na odrobinie oleju. Studzimy.



Krok 2

Łączymy ze sobą łososia, szczypiorek, czosnek, skórkę otartą z cytryny. Dodajemy jajka i miąższ bułki namoczony wcześniej w wodzie lub mleku i dobrze odciśnięty. Dokładnie mieszamy. Formujemy minikotleciki. Mniej więcej przez 3 min smażymy z każdej strony na patelni grillowej.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.