Składniki

  • 500 g mięsa wieprzowego mielonego
  • 250 g brukselki
  • 1 jajko
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 4 liście mięty do ozdoby
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Brukselki dokładnie oczyszczamy, a te większe kroimy na pół.



Krok 2

Mięso mielone przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem, a następnie dodajemy jajko.



Krok 3

Dokładnie mieszamy całą masę na kotlety. Każdą z brukselek obklejamy dokładnie przygotowaną masą mięsną i formujemy kotlety średniej wielkości.



Krok 4

Tak przygotowane kotlety panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym na patelni oleju po 4 minuty z każdej strony. Kotlety dekorujemy liśćmi mięty. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.