Kotlety mielone z wołowiny

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g pręgi wołowej bez kości
  • 1 mała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 1 bułka czerstwa
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Bułkę namoczyć w wodzie.





Krok 2

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i zmielić w maszynce.



Krok 3

Cebulę drobniutko pokroić, dodać do mięsa.



Krok 4

Dodać również posiekaną natkę pietruszki, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jajko. Wymieszać.



Krok 5

Bułkę dokładnie odcisnąć i dodać do reszty składników. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Dokładnie wymieszać.



Krok 6

Formować kotlety, panierować je w bułce tartej, a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Zdjąć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.