Kotlety pod pierzynką

To danie zadowoli niejednego smakosza - pyszne, mięciutkie mięso z kurczaka, z aromatycznym sosem pieczarkowo-musztardowym. Takie połączenie posmakuje każdemu.

Danie: Obiad

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg filetów z kurczaka
  • 1 kg pieczarek
  • 300 g żółtego sera
  • 2 cebule
  • 3 łyżki musztardy
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżki oleju
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 190°C. Filety kroimy w plastry i lekko rozbijamy, a następnie posypujemy solą i pieprzem. Kładziemy na wyłożonej pergaminem blasze. Kroimy w kostkę cebulę i pieczarki, smażymy razem na oleju.



Krok 2

Wykładamy na mięso i posypujemy startym serem. Musztardę mieszamy z majonezem i smarujemy kotlety.



Krok 3

Pieczemy w temperaturze 190°C przez 50 minut. Możemy podawać z ziemniakami albo ryżem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.