To danie zadowoli niejednego smakosza - pyszne, mięciutkie mięso z kurczaka, z aromatycznym sosem pieczarkowo-musztardowym. Takie połączenie posmakuje każdemu.
Danie: Obiad
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Nastawiamy piekarnik na 190°C. Filety kroimy w plastry i lekko rozbijamy, a następnie posypujemy solą i pieprzem. Kładziemy na wyłożonej pergaminem blasze. Kroimy w kostkę cebulę i pieczarki, smażymy razem na oleju.
Wykładamy na mięso i posypujemy startym serem. Musztardę mieszamy z majonezem i smarujemy kotlety.
Pieczemy w temperaturze 190°C przez 50 minut. Możemy podawać z ziemniakami albo ryżem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz