Krem z pieczonych pomidorów

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g pomidorów
  • 250 g pomidorków cherry
  • 60 ml oliwy
  • kostki rosołowe
  • czosnek
  • 2 cebule

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory kroimy w kostkę, przekładamy do naczynia żaroodpornego.



Krok 2

Dodajemy 4 ząbki czosnku i pokrojoną cebulę.



Krok 3

Całość skrapiamy oliwą, pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez 20 minut.



Krok 4

Całość przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy.



Krok 5

Dodajemy pokruszoną kostkę rosołową, blendujemy całość na gładką masę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.