Pyszne, proste krewetki o lekko słodkim i lekko kwaśnym posmaku pomarańczy. Zachwycą każdego i sprawią, że będziesz chciał sięgnąć po dokładkę!
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Skorupiaki
Wodę mieszamy z miodem, sosem sojowym, imbirem, sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy, a następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i całość zagotowujemy. Studzimy.
Krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie przez 15 minut. Następnie krewetki marynujemy w pomarańczowo-cytrynowej marynacie. Odstawiamy na 1 godzinę.
Podajemy polane odrobiną marynatą, ozdobione plastrami pomarańczy, limonką i lubionymi ziołami.
Podajemy polane odrobiną marynatą, ozdobione plastrami pomarańczy, limonką i lubionymi ziołami.
Dodaj komentarz