Krokiety z ziemniaków

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 500 g ugotowanych ziemniaków (purée)
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 jajko
  • opcjonalnie: 1 łyżka posiekanej natki lub listków mięty
  • do smażenia:
  • masło klarowane lub olej roślinny
  • panierka:
  • jajko
  • bułka tarta

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki rozgnieść praską, odparować i przestudzić. Dodać sól, pieprz, jajko oraz opcjonalnie posiekaną natkę lub miętę i dokładnie połączyć składniki.



Krok 2

Formować podłużne krokiety, obtoczyć w rozbitym jajku i bułce tartej.
Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.