Krokiety ziemniaczane z koperkiem

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g ugotowanych ziemniaków
  • ½ szklanki koperku
  • 2 jajka
  • Sól i pieprz
  • Bułka tarta
  • Masło klarowane

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowane i obrane ziemniaki rozgnieść praską lub widelcem i pozostawić do przestygnięcia. Koperek drobno posiekać i dodać do ziemniaków. Dodać roztrzepane jajko, sól i pieprz. Wymieszać.



Krok 2

Z masy uformować podłużne krokiety. W osobnych miseczkach przygotować jajko i bułkę tartą. Krokiety obtaczać w jajku, a następnie w bułce. Obsmażać na maśle klarowanym z obu stron do uzyskania złotego koloru.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.