Królewskie dewolay’e

Wykwintne, a jednocześnie łatwe do przygotowania, doskonale nadają się na uroczysty obiad. Devolay’e standardowe - w znanej postaci, którą wszyscy uwielbiają.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 jajka
  • 100 g żółtego sera
  • 8 plastrów gotowanej szynki
  • ½ szklanki mąki
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Filety myjemy i osuszamy. Kroimy na pół i delikatnie rozbijamy na cienkie kotlety. Posypujemy z obu stron pieprzem i solą. Ser ścieramy na tarce.



Krok 2

Po dwa plastry szynki rozkładamy tak, aby lekko zachodziły na siebie. Na szynkę kładziemy plastry mięsa, a na środek każdego kotleta dajemy po porcji żółtego sera.



Krok 3

Zwijamy w roladki i owijamy bawełnianą nicią kuchenną. Rozbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowane roladki oprószamy mąką, zanurzamy w jajkach i obtaczamy w bułce tartej.



Krok 4

Smażymy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.