Mąkę przesiej, dodaj cukier, cukier wanilinowy, zimne masło Łaciate i posiekaj wszystko nożem. Dodaj żółtka i ugnieć ciasto (gdy ciasto będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany Łaciata).
Zostaw na 30 minut w lodówce.
Wyjmij z lodówki ciasto i rozwałkuj do grubości ok. 5 mm.
Foremki wysmaruj oliwą i posyp bułką tartą. Szklanką wytnij krążki w cieście i wylep nimi foremki.
Jajka rozdziel. Żółtka wrzuć do miseczki, a z białek ubij z pianę.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj żółtka, twaróg i budyń (w proszku).
Dodaj ubite białka i delikatnie wmieszaj je łyżką. Gotową masę serową przelej do foremek.
Piekarnik rozgrzej do 180°C i wstaw babeczki na około 35-40 minut.
Dodaj komentarz