Kruche babeczki z twarogiem

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 300 g mąki
  • 120 g cukru pudru
  • 150 g masła Mazurski Smak
  • 4 żółtka
  • 2 opakowania cukru wanilinowego

Masa serowa:

  • 3 jajka
  • 50 g twarogu półtłustego Mazurski Smak bez laktozy
  • 1 budyń o smaku waniliowym bez cukru
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1/2 masła Mazurski Smak

Dodatkowo:

  • oliwa - do smarowania formy
  • bułka tarta

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiej, dodaj cukier, cukier wanilinowy, zimne masło Łaciate i posiekaj wszystko nożem. Dodaj żółtka i ugnieć ciasto (gdy ciasto będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany Łaciata).
Zostaw na 30 minut w lodówce.



Krok 2

Wyjmij z lodówki ciasto i rozwałkuj do grubości ok. 5 mm.



Krok 3

Foremki wysmaruj oliwą i posyp bułką tartą. Szklanką wytnij krążki w cieście i wylep nimi foremki.



Krok 4

Jajka rozdziel. Żółtka wrzuć do miseczki, a z białek ubij z pianę.



Krok 5

Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj żółtka, twaróg i budyń (w proszku).
Dodaj ubite białka i delikatnie wmieszaj je łyżką. Gotową masę serową przelej do foremek.



Krok 6

Piekarnik rozgrzej do 180°C i wstaw babeczki na około 35-40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.