kukurydza maślana

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • puszka kukurydzy konserwowej
  • mleko Łaciate
  • łyżka masła Łaciate
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Odcedzamy kukurydzę. Umieszczamy ją w rondelku, zalewamy mlekiem, tak aby było je widać.



Krok 2

Dodajemy masło, cukier, sól i pieprz. Podgrzewamy na małym ogniu, aż masło się roztopi. Pilnujemy, aby się nie zagotowało.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.