Kurczak po indyjsku z serkiem Łaciaty indyjski

Mięso pokroić w kostkę. W dużym rondlu bądź na głębokiej patelni rozgrzać olej. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić mięso. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, obrane i pokrojone wedle uznania grzyby i posiekaną ostrą papryczkę. Dusić wszystko razem ok 15 minut, zalać śmietanką. Doprowadzić śmietankę do wrzenia, zmniejszyć ogień, dodać serki i przyprawy. Serwować z pieczywem lub ryżem.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

obiad

  • 400g piersi z kurczaka
  • 2 opakowania serka Łaciaty indyjski
  • 200g pieczarek
  • 2szt czerwonej cebuli
  • 3 łyżki oleju
  • ostra papryczka
  • 250zł Śmietanki Łaciata 18%
  • Przyprawy:
  • słodka papryka wędzona
  • Garam masala
  • curry

Przygotowanie

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.