Kuskus z jagnięciną i morelami to smaczna potrawa, idealna do obiadów. Danie bogate w składniki odżywcze. Łagodna w smaku kasza kuskus nadaje potrawie unikalny smak. Potrawa najlepiej smakuje z fasolą szparagową
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Kaszę kuskus i morele wrzucamy do miski. Dolewamy 500 ml bulionu i 1 łyżkę oliwy. Dodajemy łyżeczkę soli. Odstawiamy na 15 minut, aby kasza kuskus wchłonęła płyn.
Rozgrzewamy resztę oliwy na patelni. Wrzucamy pokrojone w drobną kostkę mięso, starty czosnek, pokrojoną drobno paprykę chili, marchew i mieloną paprykę. Wymienione składniki smażymy na dużym ogniu przez 10 minut, aż przyrumienią się.
Do kaszy wlewamy resztę wywaru i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy 1 łyżeczką soli i pieprzem, kropimy sokiem z cytryny. Dodajemy śmietankę Łaciatą i wszystko mieszamy.
Dodajemy kolendrę. Ponownie mieszamy i rozdzielamy na talerze. Na wierzch dodajemy mięso. Potrawę posypujemy mieloną papryką.
Dodaj komentarz