Labneh - libański jogurt

Labneh to libańska potrawa doskonała do maczania warzyw lub pity. Może być również używana jako dodatek do niemal każdej potrawy.

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 ½ szklanki jogurtu typ grecki Mlekpol
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka świeżej mięty
  • 1 łyżka świeżego koperku
  • ½ łyżeczki soli koszernej

Przygotowanie

Krok 1

Miętę i koperek posiekaj.



Krok 2

Do miski dodaj jogurt, oliwę, miętę, koperek i sól koszerną. Dokładnie wymieszaj.



Krok 3

Przykryj i schłodź w lodówce do 12 godzin przed podaniem. Przed podaniem ozdób odrobiną oliwy. Smacznego!



Wskazówki

Użycie bardzo dobrej jakości oliwy z oliwek jest kluczowe dla smaku.

Zioła mogą być dowolne, ale koperek i mięta nadają szczególnie dobry smak.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.