Lemoniada na ciepło

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 4 szklanki gorącej wody (ok. 80 stopni)
  • 2 torebki zielonej herbaty
  • 4 łyżki miodu
  • 3 cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Torebki herbaty przekładamy do dzbanka, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 3 minuty. Po tym czasie torebki wyjmujemy, odciskamy i wyrzucamy. Do herbaty dodajemy miód i mieszamy, aż się rozpuści.



Krok 2

Z jednej cytryny ścieramy skórkę i dodajemy ją do herbaty. Ze wszystkich cytryn wyciskamy sok i przelewamy przez sitko, dodając sok do herbaty. Całość mieszamy i przelewamy do kubków.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.