Lody truskawkowe z miętą

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g truskawek świeżych
  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • 1 garść liści mięty

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki dokładnie umyć, usunąć szypułki. Wrzucić do wysokiego naczynia i zmiksować na gładki mus.



Krok 2

Dodać opłukane i posiekane listki mięty oraz szklankę mleka. Miksować dalej, aż masa ładnie się spieni.



Krok 3

Wlać do pojemniczków na lody i wstawić do zamrażarki na minimum 3 godziny.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.