Lody z masłem orzechowym

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 400ml śmietanki 36%
  • 200g masła orzechowego
  • 100g serka Mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżki miodu

Przygotowanie

Krok 1

Śmietankę wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywno.



Krok 2

W drugim naczyniu miksujemy masło orzechowe z serkiem Mascarpone oraz miodem.



Krok 3

Delikatnie łączymy ubitą śmietankę z drugą powstała masą.



Krok 4

Tak powstałą masę przekładamy do pudełka, zamykamy i mrozimy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.